hits

Magasin

mai 2018

PICKNICK!

19.05.2018 kl.20:58
Skrevet av tildemah
I dag har jeg vært i så godt humør at jeg lagde middag helt frivillig. Jeg elsker å spise ute og stelte dermed i stand til picknick ♥ Åh, det ble bare helt perfekt! Godt må det også...

Tunfisk som i Myanmar

19.05.2018 kl.08:05
Skrevet av Aperitivo
Maten fra Myanmar er spennende og smaksrik. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. Her har jeg laget tunfisk med deilige smaker av Myanmar. Marinade: 0,5 ts gurkemeie 1 ts chilipulv...

Vår 17.mai feiring

18.05.2018 kl.17:42
Skrevet av kariannenesse
- hadde dere en fin feiring i går? -  Her i gården var det en sosial feiring i byen. Først hadde vi noen fine timer med deilig lunsj og bobler i leiligheten til Marthe og de, før vi dro på by...

Et sommerlig dessert-tips til helgen

18.05.2018 kl.16:55
Skrevet av spisogspar
Hei! Sol, sommer og HELG!  idag vil jeg dele en oppskrift på bringebær mousse som er kjempegodt og veldig enkelt å lage. Bringebær mousse er en god og frisk dessert som kan fint nytes s...

I en liten unik bakgård i Kristiansand

18.05.2018 kl.10:28
Skrevet av marieda
God morgen, og fiin fredag dere!  Jeg vil bare starte dagen med å dele disse bildene med dere. Jeg blir glad bare av å se på fargene, føle atmosfæren, og tenke tilbake på maten, smakene ...

Bakt laks med teryiakisaus, spinat og mangosalat

18.05.2018 kl.05:05
Skrevet av Aperitivo
Jeg er veldig glad i japansk mat og denne retten er absolutt en av favorittene mine. 800 g laksefilet  2 dl teriyakisaus  4 fedd finrevet hvitløk  2 ts ingefær finrevet fersk&n...

DETTE ER BARNAS 17.MAI FAVORITT LAGD AV NI ÅRINGEN

17.05.2018 kl.22:15
Skrevet av husmorskolen
Datteren på ni klarte å diske opp dette, helt selv. Jordbær, marshmallows og blåbær. Tredd på trespyd. Namnamnam

17. mai = champagne- og vaffelfrokost

17.05.2018 kl.07:37
Skrevet av Aperitivo
Gratulerer med dagen! Champagne- og vaffelfrokost er vel kanskje ikke det mest vanlige. Jeg blir dessuten møtt med latter på polet, når jeg ber om champagne til vafler. Uansett er dette en fantast...

5 lavkarbo tips til 17.mai - kaker og desserter

16.05.2018 kl.20:17
Skrevet av spisogspar
Hei! Jeg fikk helt sjokk idag da jeg gikk ut døren: det blåste og regnet og det var is-kaldt! Nå har vi hatt så mange fine dager i mai med opptil 25 varmegrader og så snudde det sånn brått - jeg h...

«KAKEN» DU FIXER PÅ 5 MINUTTER. BARNA ELSKER DEN

16.05.2018 kl.19:59
Skrevet av husmorskolen
Henger du etter med forberedelsene ? Skal du ha med kake et sted i morgen ? Eller skal du servere noe? Dette er idiotsikkert. Gjort på minutter og er super godt! Bruk: jordbær, bringebær, vannmelon...

Fjorårets 17.mai feiring

16.05.2018 kl.13:34
Skrevet av kariannenesse
- this time last year -  I fjor valgte vi å ha en ganske rolig 17.mai feiring hjemme, som faktisk var utrolig deilig. Så det ble en champagnelunsj her, etterfulgt av litt champagne og frukt p...

Couscous for glutenallergikere

16.05.2018 kl.05:05
Skrevet av Aperitivo
Mange nord-Afrikanske retter skal serveres med couscous. Jeg fant ut at jeg ville forsøke å bruke quinoa i stedet og dette ble svært vellu\ykket. Skyll quinoaen og legg den i tørr, brennvar...

Konfirmasjon

15.05.2018 kl.16:06
Skrevet av kariannenesse
- årets første dag i bunad -    På søndag var vi i konfirmasjon til min fine kusine, Cecilie. Jeg husker når hun var en liten krabat som krøp rundt på gulvet, så det er sprøtt at hun ...

Oppskrift: Pikekyss til 17.mai (vegansk)

15.05.2018 kl.13:34
Skrevet av Sara
Jeg gleder meg skikkelig til 17.mai i år, og derfor koser jeg meg litt ekstra med forberedelser. I går sto pikekyss på planen og med litt konditorfarge kunne de ikke passet bedre inn på nasjonaldag...

Lavkarbo sjokolade rullekake til 17.mai

14.05.2018 kl.18:29
Skrevet av spisogspar
Hei! Denne uken er det 17.mai og i den forbindelse blir det nok en deling av en kake som passer denne store dagen! Denne lavkarbo sjokolade rullekaken smaker helt nydelig sammen med krem og friske...

Nydelige dager

14.05.2018 kl.16:21
Skrevet av kariannenesse
- summer is here -  Herlighet så deilig dette været er. Over 20 grader med knall sol - nå er sommeren virkelig her. Så fantastisk. Dagene blir utnyttet godt, man må jo nesten det i slikt vær....

Svar på spørsmålsrunden!

14.05.2018 kl.12:12
Skrevet av marieda

Reklame

God morgen, og god mandag, fine dere! Nå har jeg brukt morgentimene i sola, på å svare på spørsmålene deres. Jeg sitter faktisk ute på verandaen hjemme, i bikini, med sola i ryggen, og h...

Vårprosjekt: dyrk egne grønnsaker i vinduskarmen

13.05.2018 kl.21:36
Skrevet av Sara
God kveld! Håper helga har behandlet dere bra? Vi har overraskende nok, til søndag og være, gått tur i dag. Det er ikke ofte vi spontant gjør sånt en søndag kveld, men når vært er så fint som nå fr...

Lavkarbo pavlova

13.05.2018 kl.13:27
Skrevet av spisogspar
Hei og god søndag! Denne pavlovaen ble så god at den fikk ikke stå lenge i fred for å si det sånn, hihi.  Pavlova (ca 20 cm sirkel)   2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene - de tre...

Lavkarbo Pavlovatårn <3

13.05.2018 kl.11:48
Skrevet av outdoorkids
Ingen mai uten Pavlova, ingen Pavlova uten en lavkarbovariant! I går feiret vi barnebursdag med langpannekake og full fest i det fri, og i dag blir det tradisjonen tro familieselskap på ...

Bli lys!

13.05.2018 kl.09:00
Skrevet av irenglede

Reklame

VI elsker det flotte lyset når det begynner å våres og sommeren etterhvert kommer også. Da er det lett å glemme de mørke månedene som ligger bak oss. En annen ting jeg har tenkt på er at det har ...

Trafikklys til frokost!

12.05.2018 kl.09:00
Skrevet av irenglede
Hei, og takk for at du tittet innom! Kunne du tenke deg litt frukt på brødskiven. Så hva med kiwi, fersken og bringebær. Hadde kanskje lignet mer på trafikklys dersom jeg hadde brukt en skive jord...

Bibimbap

12.05.2018 kl.08:05
Skrevet av Aperitivo
Bibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg med det de ønsker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. ...

Oppskrift: veganske kanelsnurrer

11.05.2018 kl.13:38
Skrevet av Sara
Kanelsnurrer er noe av det aller beste jeg får, jeg føler jeg sier det om alle kaker, men kanelboller er seriøst best. Når de fortsatt er litt lunkne etter steking og de nærmest smelter på tungen -...

Lavkarbo rømmegrøt

11.05.2018 kl.12:23
Skrevet av spisogspar

Reklame

Hei! Jeg har hatt skikkelig dilla på rømmegrøt siste ukene, laget det senest igår! Ikke lenge til 17. mai heller nå, og denne lavkarbo rømmegrøten er kjempe enkel å lage, og smaker veldig likt på ...

17.mai dessert - deilig, dekorativ og enkel.

10.05.2018 kl.16:31
Skrevet av kariannenesse
- noen som er glade i ostekake her? -  For dette er nemlig så enkelt som en tradisjonell ostekake på glass. Enkel, kjapp og ekstremt godt. I tillegg til at den er fin å se på, så er den utrol...

En Sukkerfri smak av sommer <3

10.05.2018 kl.11:44
Skrevet av outdoorkids

Reklame

Jeg får virkelig ikke uttrykt sterkt nok hvor glad jeg er for at endelig varmen har kommet hit til landet vårt. Ihvertfall til hit jeg bor. Glade, isspisende unger på trampolina, de første to ...

Lavkarbo "sukkerbrød" - bløtkake

10.05.2018 kl.09:02
Skrevet av spisogspar
Hei! OMG...! Dette ble fantastisk godt! Min favoritt søtning er Sukrin og da er jeg mest glad i sukrin melis/ sukrin:1 og sukrin gold. De smaker minst kjølig (metallisk ettersmak) og blander du su...

Mangosmoothie med kardemomme

10.05.2018 kl.07:07
Skrevet av photobymarianne
I dag har jeg vært tidlig oppe til tross for at det er fridag. Startet morgenen med å lage meg en deilig smoothie. Denne blir veldig god, passe søt og passe frisk synes jeg:-) Har du lyst til å ...

Bondens marked: Plantemarked

09.05.2018 kl.21:29
Skrevet av CINDY Z.
Bondens marked holdt til på Nedre Torv lørdag 5. mai 2018. Jeg var der og kikket, og synes det var så interessant å lese om de. Hos Bondens marked kan du kjøpe mat som kommer direkte fra produsente...

SOLBRENT? HVA DU BØR BRUKE VIL OVERRASKE DEG

09.05.2018 kl.19:14
Skrevet av husmorskolen
Kost deg i solen i dag. Har du glemt å være raus med solkrem og hatt høy nok faktor? Her er noen gode råd.Det første du bør gjøre er å kjøle ned den brente huden. Bruk kalde omslag med vann, for de...

Bakt sjalottløk

09.05.2018 kl.05:05
Skrevet av Aperitivo
Bakt sjalottløk smaker nydelig til stekte kjøttretter. Prøv den gjerne som tilbehør til grillmaten, eller til en deilig biff.  4 store sjalottløk, med skallet på. 1/4 dl grovt havsalt 1/4...

Oppskrift: kremet pasta med spinat

08.05.2018 kl.18:18
Skrevet av Sara
Kombinasjonen av pasta, spinat og tomat er så utrolig god. Og enda bedre blir det om du tilsetter litt parmesan og fløte! Denne retten har jeg lagd et par ganger nå og den blir like god hver gang. ...

Frokostgrøt

08.05.2018 kl.17:01
Skrevet av photobymarianne
Denne grøten er veldig enkel å lage på kvelden. Neste morgen er det bare å ta på litt friske bær, så har du en god, næringsrik frokost:-) Dette trenger du til 1 porsjon: 1/2 dl havregryn...

Lavkarbo panna cotta

08.05.2018 kl.16:12
Skrevet av spisogspar
Hei! Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine! Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får  fargene rødt, hvitt og blått  - dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai ...

17.mai desserten vi elsker

07.05.2018 kl.16:20
Skrevet av kariannenesse
- hipp hipp hurra -  Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en fin, dekorativ og ikke minst; god 17.mai dessert.  Etter som dette er den første gangen jeg har laget denne, så ble den ikke s...

Lavkarbo Pavlova uten den kjølige smaken (et lite tips)

06.05.2018 kl.12:13
Skrevet av spisogspar
Hei! Disse minipavlovaene er sukkerfri og smaker helt nydelig sammen med krem og friske bær. Sukrin smaken (den kjølige ettersmaken) er betraktelig dempet da jeg blander inn fibersirup clear....

Takknemlighet.

06.05.2018 kl.08:42
Skrevet av marieda
Ahh . . . den kjente, kjære, gode søndagsfølelsen. Beste som finnes. Det er ikke så lenge siden jeg våknet. Helga har blitt brukt på jobb, og idag skal jeg i konfirmasjon. D...

Daimkake

06.05.2018 kl.08:05
Skrevet av Aperitivo
Daimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noen dager i kjøleskapet. Denne kaken bruker jeg som dessert. Den er "kvalmt" god. Opps...

HJEMMELAGET GRANOLA

06.05.2018 kl.08:00
Skrevet av detrekokkeneknuse
Det er enkelt å lage sin egen frokostblanding, og da kan man få den nøyaktig som man vil ha den. Hvis noen liker tørket frukt og andre ikke, kan man dele blandingen i to og mikse en del med frukt m...

Jeg er så lur at jeg burde hatt premie

05.05.2018 kl.21:40
Skrevet av ladyaugust
Håper lørdagen din er fin <3 Jeg glemte meg helt av i dag   Hvis du synes jeg er litt lett rosa på bildene nedenfor så har det sine årsaker, sola har nemlig kommet og 18 grader i skyggen...

SLIK LAGRER DU MAT UTEN PLAST, ENKELT OG PRAKTISK

05.05.2018 kl.09:22
Skrevet av husmorskolen
Her gir jeg deg noen tips for å redusere plastbruket. Kjøp nett, tøyposer etc på nett. Sjekk ut linker nederst i innlegget.Husk, ikke kast mat. Oppbevar riktig, kjøp ikke mer enn du bruker og vær k...

Tunfiskbiff med potetmos og "gremolata"

05.05.2018 kl.08:05
Skrevet av Aperitivo
Jeg er veldig glad i tunfisk. Jeg kan love at den ferske er noe helt annet enn den du får kjøpt på boks. Den ferske har nesten en kjøttaktig konsistens og smaker nydelig. Beregn 200 - 250 g tunf...

Lavkarbo Himmelkake <3

04.05.2018 kl.22:39
Skrevet av outdoorkids

Reklame

O`himmel! Kunne jo ikke døpe denne selvkomponerte kaka for annet enn "himmelkake", for det er nettopp både hva den ser ut- og smaker som.....Blandingen av det søte som møter et hint av den syrlige ...

Pita med pulled pork

04.05.2018 kl.17:18
Skrevet av kariannenesse
- så godt -  Finnes det noe mer mørt og saftig enn langtidsstekt kjøtt? Vi har helt glemt at pulled pork eksisterer, men heldigvis kom vi på det igjen, haha. Så da ble det brått pita med sala...

Et kjempegodt middags tilbehør (lavkarbo tips)

04.05.2018 kl.09:49
Skrevet av spisogspar
Hei! Dette smakte utrolig godt! Det er ikke alltid like enkelt å erstatte ris, pasta eller poteter med lavkarbo. Dette er  et kjempegodt tilbehør som passer likså godt til kylling som kj...

Oppskrift: Minestronesuppe i slow cooker

03.05.2018 kl.19:05
Skrevet av Sara

Reklame

Internett er fullt av slow cooker-oppskrifter om dagen og jeg har ergret meg hver gang jeg kommer over noe fristende jeg ikke får lagd. Gleden var derfor stor da jeg fikk spørsmål om jeg ville test...

Litt hverdags kos (Lavkarbo)

03.05.2018 kl.11:50
Skrevet av spisogspar
Hei! Litt hverdags kos: dagens oppskrift er  super-gode mini-pannekaker!  Pannekakene er toppet med bær og fibersirup gold som er en nydelig kombinasjon! Fibersirup gold i...

Fargerik fiskemiddag

02.05.2018 kl.16:58
Skrevet av kariannenesse
' Vi spiser alt for lite fisk her i hus, så det prøver vi å få gjort noe med nå. Her om dagen hadde vi fylt rødspette med ost, brokkoli og gulrot, og det var overraskende godt. Som tilbehør hadde ...

Min favoritt proteinbar- oppskrift (lavkarbo)!

02.05.2018 kl.12:44
Skrevet av spisogspar

Reklame

Hei! Idag vil jeg dele oppskrift på min favoritt  proteinbar. Proteinbarer er veldig enkelt å lage og smaker kjempegodt!  Disse barene smaker kjempegodt av vanilje, ...

Allergivennlig sjokolade

02.05.2018 kl.09:28
Skrevet av Heleneragnhild

Reklame

Hvis du er som meg så må du ha sjokolade, helst en bit hver dag. Rett etter fødsel spiste jeg melkesjokolade hver dag. Da mener jeg ikke rå, økologisk, men helt klassisk freia. Det var en av de ene...

Tyttebærsaus

02.05.2018 kl.05:05
Skrevet av Aperitivo
Denne sausen lages på de deilige stekerestene etter f.eks. filet av vilt. Det er viktig at viltet har fått steke i smør. Sausen er så rask å lage, at du gjør det mens kjøttet hviler.   3 dl ...

Husmorsferie i bilder

01.05.2018 kl.23:11
Skrevet av Marianne Hennøen
. . . . . . . . . .  

Kosekveld

01.05.2018 kl.17:32
Skrevet av kariannenesse
- snacktime -  Både meg og Malin er to dovendyr som trives rimelig godt på sofaen, så vi har med jevne mellomrom små sofadates, hvor vi ser på tv, prater og bare lader batteriene sammen. Vi e...
Bli medlem
Bloggmagasiner er gruppeblogger som samler innlegg fra bloggere som er medlemmer i gruppen.
Dette magasinet drives av blogg.no og alle artiklene ligger på forfatterens egen blogg. Forfattere er selv ansvarlig for innhold.